Logo
Knowledge base
London Chamber Knowledge base
Logo
اخذ نمایندگی از برندهای معتبر خارجی

با توجه به گسترده شدن ابعاد بازار تجارت و صادرات و واردات تجار، ثبت شعبه یا اخذ نمایندگی شرکت‌های خارجی از اهمیت بخصوصی برخوردار شده است. اخذ نمایندگی شرکت های خارجی مزیت های فراوانی چون کسب اعتبار و سودآوری بیشتر برای اشخاص دارد. نماينده شركت خارجي، در قالب شخص حقيقي يا حقوقي است كه بر اساس قرارداد نمايندگي، انجام بخشي از موضوع و وظايف شركت طرف نمايندگي را در محل بر عهده گرفته است و همچنین نمایندگی شرکت خارجی، خود مسئول تمامی عملکردهایش می باشد و شرکت اصلی هیچ مسئولیتی در قبال پاسخگویی به نحوه اجرای امور نمایندگی بر عهده ندارد..

قبل از ذکر شرایط، ضوابط و راهنمایی در جهت اخذ نمایندگی شرکت های خارجی، ضروری است عبارات و کلمات کلیدی مربوط به ثبت نمایندگی شرکت خارجی را بدانیم:

تعریف و تفاوت شعبه خارجی و نمایندگی خارجی

ابتدا باید تفاوت بین شعبه خارجی و نمایندگی شرکت خارجی را مشخص سازیم، شعبه واحدی از یک شرکت می باشد که در منطقه دیگری فعالیت می نماید و خدماتی که ارائه  میدهد کاملا مطابق با خدمات و محصولات واحد اصلی است. دارای اختیارات محدود است و میزان استقلال آن توسط واحد اصلی تعیین می شود اما در مورد نمایندگی شرکتهای خارجی، شرایط متفاوت است برای مثال فاصله جفرافیایی بیشتر بوده و تمامی مسئولیت های نظارتی و حقوقی برعهده ی خود نمایندگی است و البته از لحاظ کاری بخشی از وظایف واحد اصلی به این واحد اختصاص داده می شود.

زمینه‌های فعالیت مجاز برای فعالیت شعبه و نمایندگی شرکت‌های خارجی بر طبق آیین نامه اجرایی در ایران

در این خصوص می‌توانید با کارشناسان سهاطوس تماس برقرار نمائید و یا به ماده یک آئین‌نامه اجرایی قانون اجازه ثبت شعبه و نمایندگی خارجی  مراجعه کرده و مطالعه نمائید.

نمایندگی شرکت های خارجی، پس از فراهم کردن شرایط لازم، با توجه به قوانین در صورت تشکیل، فقط می‌توانند در یکی از موضوعات ذیل فعالیت داشته باشند:

اسناد ومدارک مورد نیاز برای اخذ نمایندگی شرکت خارجی

شركتهاي خارجي متقاضي ثبت شعبه و اخذ نمایندگی در ايران موظفند اطلاعات و مدارك زير را به همراه درخواست كتبي خود تهیه و آماده نمایند: 

  1. ترجمه ی فارسی اسناد و اصل مدارک
  2. تصویر مصدق قرارداد نمایندگی شخص متقاضی شرکت خارجی
  3. مدارک شناسایی شخص متقاضی؛ برای اشخاص حقیقی: تصویر شناسنامه و نشانی اقامتگاه قـانونی و بـرای اشخاص حقوقی، اساسنامه شرکت و آگهی تاسیس و آخرین تغییرات ثبت شده ان نزد مراجع ذیربط که اصل مدارک فوق بایستی به تائید سفارت، نمایندگی یا کنسولگری ایران در آن کشور رسیده و نیز یک نسخه ترجمه رسمی مدارک فوق که بایستی توسط مترجمان رسمی ترجمه شده و به تائید اداره اسناد و امور مترجمان رسمی (فنی) قوه قضائیه رسیده باشد.
  4. ارائه سابقه فعالیت شخص متقاضی ثبت نمایندگی شرکت های خارجی، در زمینه امر پیش‌بینی شده در قرارداد نمایندگی
  5. گزارش حاوی اطلاعات مربوط به فعالیتهای شرکت خارجی طرف نمایندگی و تبیین دلایل و ضرورت اخذ نمایندگی یا شعبه در ایران، ، برآورد نيروي انساني ايراني و خارجي مورد نياز، و نحوه تامين منابع وجوه ارزي و ريالي براي اداره امور شعبه و نمایندگی.
  6. آخرین گزارش مالی تایید شده شرکت خارجی طرف نمایندگی
  7. معرفی وزارتخانه ذیربط درصورتیکه قرارداد با دستگاه مربوطه منعقد شده باشد
  8. اظهارنامه ثبت شعبه شرکت خارجی
  9. تصدیق ثبت شرکت خارجی
  10. اختیارنامه نماینده یا نمایندگان عمده شرکت خارجی(تعيين نوع و حدود اختيارات و محل فعاليت شعبه)
  11.  آدرس و محل سکونت نماینده و نمایندگی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چگونگی روش و مراحل اخذ و ثیت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی 

جهت اخذ نمایندگی شرکتهای خارجی نیاز به گذراندن مراحل مشخص شده و تهیه مدارک مربوطه می باشد.

اولین گام جهت اخذ نمایندگی شرکت های خارجی مکاتبه و مذاکره با شخص حقوقی خارجی می باشد که باید به بهترین شکل انجام داده شود. مرحله دوم برای گرفتن نمایندگی شرکتهای خارجی دریافت تاییدیه از وزارت امور خارجه ایران می باشد و هم چنین این وزارت مسئول بررسی و تایید تمامی مدارک شخص حقوقی یا حقیقی خارجی از جمله آگهی تاسیس، روزنامه رسمی و اساسنامه ی آن که به زبان فارسی ترجمه شده است می باشد. اشخاص حقیقی یا حقوقی که تمایل به اخذ نمایندگی شرکت های خارجی دارند باید در زمینه کاری مشترک، دارای تخصص و سابقه کار بوده و هم چنین در مکاتبات خود شرایط مالی و توجیهات اقتصادی و سودآوری حاصل از دریافت نمایندگی شرکتهای خارجی را به طور کامل بیان نموده و به نتیجه برسانند.

افرادی که می‌خواهند به صورت موازی ثبت شرکت خود را با ثبت برند خارجی پیش ببرند باید مراحل زیر را طی نمایند:

  1. مشخص نمودن مکان استقرار شعبه به طور رسمی
  2. مشخص نمودن هیأت مدیره و یا اعضای آن که دارای حق امضا باشند
  3. نوشتن تقاضانامه ثبت برند خارجی به همراه اختیارنامه مدیر شرکت
  4. ارائه تقاضانامه به اداره ثبت شرکت‌ها
  5. چاپ آگهی با مضمون تأسیس شعبه در یکی از روزنامه‌ها

برای اینکار مراجعه به اداره ثبت شرکتها لازم می باشد. کلیه مراحل توسط خود شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی نمایندگی و یا از طریق یک شرکت ثبتی قابل انجام و پیگیری است . در وهله ی اول تعیین نام دارای اهمیت می باشد و باید کاملا مطابق با نام واحد اصلی  باشد و هیچگونه تغییر، ویرایش یا ترجمه ای صورت نگیرد .عبارت نمایندگی یا شعبه باید حتما ذکر شود . ورود اطلاعات لازم برای ثبت نمایندگی شرکتهای خارجی به صورت مکانیزه انجام می شود .کلیه ی مدارک باید به واحد پذیرش تاسیس تحویل داده شود و یک رسید دریافت گردد که شامل تاریخ تعیین شده برای مراجعه ی بعدی است . در این تاریخ نتیجه و موافقت با اخذ نمایندگی مشخص می گردد . پس از آن در مرحله ی کارشناسی نیاز به دریافت مجوز های لازم تشخیص داده شده و اگر لازم باشد نامه ی استعلام و اخذ آن صادر می شود، در غیر این صورت صحت اطلاعات تایید شده و پیشنویس آگهی تاسیس نمایندگی شرکتهای خارجی صادر می شود .در مرحله ی بعد لازم است که تمامی وجوه لازم و هزینه ها پرداخت گردند . در پایان، پیش نویس جهت امضای نهایی و گواهی  ” ثبت با سند برابر است ” در اداره کل ثبت شرکتها تکمیل می گردد و شماره ی ثبت و شناسه ملی اعطا می شود. یک نسخه از آگهی تاسیس نمایندگی شرکتهای خارجی به واحد روابط عمومی این اداره باید تحویل داده شود تا در روزنامه های کثیرالانتشار درج گردد.

خواهشمند است برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با کارشناسان سها طوس تماس حاصل فرمایید.

 اخذ و اعطاء نمایندگی های خارجی

همانطور که میدانید شرکت های بزرگ تولیدی برای فروش محصولات خود در سطح جهان از طریق گرفتن نماینده در آن کشورها اقدام می کنند. در همین راستا برندهای معتبر و اینترنشنال در اعطا نمایندگی به صورت انحصاری یا غیر انحصاری ویا فروش مستقیم از طریق فروشگاه های خود ضوابط و قوانین خاص خود را دنبال می کنند و در این راه مقید به اصول فرنچایز هستند.

خدمات ما به شما در زمینه اخذ نمایندگی های خارجی شامل:

1) اخذ انحصاری و غیر انحصاری محصول یا برند مورد درخواست شما از کمپانی مورد نظر خارجی

2) برند سازی محصول تولیدی شما و فرنچایز آن در سطح بین الملل

3) معرفی برند خارجی و اخذ شعبه فرنچایز یا نمایندگی خارجی با توجه به میزان سرمایه شما .

4) مشاور و کارگزار در کنترل کیفیت و عرضه شعبه های فرنچایز در سراسر دنیا

5) فرنچایز و یافتن نماینده برای برند شما در سطح دنیا

6) اخذ مجوز خط تولید تحت لیسانس از کمپانی خارجی مورد نظر شما

7) اخذ مجوز و توافق نامه انتقال تکنولوژی از کمپانی های خارجی

8) خرید و فروش امتیاز شرکت یا کارخانه شما

9) فروش و واگذاری نمایندگی های خارجی و داخلی

10) مورد نظر شما کارگزاری در تاسیس کارخانه از شروع تا خط تولید در کشور

به منظور کسب اطلاعات تکمیلی و آگاهی از شرایط و جزئیات چگونگی فرایند اخذ نمایندگی شرکت های معتبر خارجی با کارشناسان شرکت سهاطوس در ارتباط باشید .