Logo
Knowledge base
London Chamber Knowledge base
Logo
ثبت برند(ثبت علامت یا نام تجاری)

علائم تجاری علائمی هستند که در تجارت برای شناسایی محصولات مورد استفاده قرار می گیرند.

علامت تجاری شما نمادی است که مشتریان شما برای انتخاب شما از آن استفاده می کنند. این شما را از رقبای خود متمایز می کند. اگر علامت تجاری خود را ثبت کنید، می توانید از آن محافظت کنید و از آن استفاده کنید.

در برخی کشورها، حتی اگر علامت تجاری شما ثبت نشده باشد، تا زمانی که از آن استفاده می شود، می توانید از آن حمایت کنید. با این حال، ما قویاً به شما توصیه می کنیم که آن را ثبت کنید تا بهترین محافظت را به دست آورید.

تنها شرط تحمیل شده برای علامت تجاری ثبت شده این است که باید به وضوح تعریف شود. در غیر این صورت نه شما و نه رقبای شما از آنچه پوشش می دهد مطمئن نخواهید بود.

 

حقوق مربوط به علائم تجاری (ثبت برند) یکی از شاخه های حقوق مالکیت صنعتی می باشد که این حقوق نیز بخشی از حقوق مالکیت فکری است. علامت تجاری یا همان ثبت برند مهم ترین وسیله ی تمایز بخش میان کالاها و خدمات شرکت های مختلف است و رسالت آن هر روز بیشتر از گذشته گسترش می یابد. علامت تجاری یا ثبت برند مصرف کننده را در انتخاب کالای مورد نظر مساعدت می نماید، به گونه ای که هزینه مصرف کننده در انتخاب کالای مورد نیاز به طور قابل ملاحظه ای کاهش یابد. هم چنین به صاحب علامت تجاری یا همانم ثبت برند در شناساندن و «ایجاد هویت» برای کالا یا خدمات خود و جلوگیری از تقلّب و سوء استفاده های احتمالی یاری می رساند. بنابراین، لازم است که هم به منظور رعایت حقوق دارنده ی برند تجاری و هم حقوق مصرف کننده، ضمانت اجراهای مناسبی به نحو کامل و دقیق در قانون پیش بینی شود. کسب حقوق ناشی از مالکیت علامت تجاری (ثبت برند) در صورتی که به طور مؤثّر از حیث اجرایی مورد حمایت قرار نگیرد، دارای ارزش اقتصادی کمتری است. اعتبار و ارزش سیستم حقوق ناشی از مالکیت علامت تجاری ( ثبت برند) به قابلیت اجرای آن وابسته است و تضمین اجرای آن فقط با شناخت دقیق نقض این حقوق و پیش بینی سازوکار مناسب اجرایی برای جلوگیری از نقض حقوق یاد شده امکان دارد.

 

 

شرکت سهاطوس ثبت علامت تجاری (ثبت برند) را در انگلستان، اتحادیه اروپا و به صورت جهانی انجام می دهد.

به منظور ثبت علامت تجاری(ثبت برند)، اولین قدم شناخت کامل کلاس های مندرج می باشد که برند مورد نظر را  می توان در هر کدام از آنها ثبت کرد. ثبت برند  در بیش از یک  کلاس، شامل هزینه مازاد خواهدبود. لیست کلاس ها برای ثبت برند را می توانید در ادامه مطالعه نمایید. 

 

اگر معاهده كنوانسيون پاریس، به منظورحمايت از علامت تجاری(برند) درسطح بين المللي تصویب نمی شد و برخی از کشورها عضو آن نمیشدند، صاحب علامت(برند) (شخص حقيقي يا حقوقي) ميبايست بطور جداگانه تعدادي تقاضانامه را در ادارات كشورهاي مختلف عضو به زبانهاي گوناگون با پرداخت هزينه هاي متفاوت و صرف زمان طولاني، توديع نمايد.(البته اکنون هم برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای کوچک همسایه مثل امارات و دبی هم که عضو این معاهده نیستند باید از داخل خاک آن کشور اقدام کرد. )

به همين منظور جهت تسهيل روند ثبت بين المللي برند و تحصيل حقوق ناشي از آن تعدادي از كشورهاي عضوكنوانسيون پاريس اتحاديه بين المللي را جهت حمايت از مالكيت صنعتي در راستاي كنوانسيون مزبور تشكيل داده و درآن سيستم مادريد را بعنوان دستورالعمل ثبت بين المللي علامت تجاری(ثبت برند) تصويب نمودند.اين دو معاهده یعنی، موافقتنامه مادريد مورخ ۱۸۹۱ و پروتكل مرتبط با آن مصوب ۱۹۸۹ و همچنين آئين نامه مشترك مي باشد. سيستم مادريد درحال حاضر داراي ۸۵ عضو متشكل از كشورها و دفاتر منطقه اي مي باشد.

لازم به توضيح است كه درخواست ثبت بين المللي صرفا” از طريق دفاتر مالكيت صنعتي كشورهاي عضو سيستم مادريد" امكان پذير بوده و منوط به ثبت برند در كشور مبداء مي باشد.

 

علامت تجاری (برندهای تجاری) درسایر کشورها

جهت درخواست ثبت بین المللی علامت تجاری درسایر کشورها، ابتداء بایستی علامت موردنظر درکشورمبداء به ثبت برسد. بنابراین ثبت داخلی علامت تجاری در کشور مبداء پیش نیاز ثبت بین المللی علامت تجاری در کشورهای عضو سیستم مادرید میباشد.
اقدام به درخواست ثبت بین المللی علامت تجاری صرفا" ازطریق اداره مالکیت صنعتی امکان پذیر می باشد. نخستین گام در این امر، پرکردن فرم اظهارنامه علامت تجاری نزد اداره مالکیت صنعتی می باشد که امور مربوط به ثبت علائم تجاری را به عهده دارد. این فرم درخواست باید شامل جزئیات و مشخصات علامت مورد درخواست از قبیل رنگ، فرم و سایر مشخصات علامت مزبور باشد. این فــــرم همچنین باید شامل لیست کالاها یا خدمات مرتبط طبق طبقه بندی بین المللی علائم تجاری باشد که علامت درخواستی، آنها را در برمیگیرد.

جهت کسب اطلاعات بيشتر درخصوص مدارك موردنياز، جهت ثبت يك علامت تجارتي و نحوه پركردن فرم اظهارنامه می توانید به کارشناسان ثبت برند شرکت سهاطوس مراجعه کنید.

یک علامت تجاری باید خاص و متمایز کننده باشد بطوریکه مصرف کنندگان با دیدن آن علامت محصول مورد نظر را شناخته و همچنین آن را از سایر علائــــم تجاری و دیگر محصولات که با آن علائم تجاری معرفی میشوند را تشخیص دهند. یک علامـــت تجاری نباید باعث گمراهی و یا فـــریب مصرف کننده گردیده و یا باعث از بین رفتن نظم عمومی یا خلاف اخلاق حسنه گردد.

حقوقی که به یک علامت تجاری اعطا میگردد الزاماً با حقوق اعطا شده به علامت تجاری دیگریکسان نخواهد بود. این موضوع از طریق بررسی های انجام شده توسط اداره علائم تجاری ویا در نتیجه ادعای اشخاص ثالث به حقوق مشابه تعیین می گردد.

دامنه حمایت از علائم تجاری(برند) 

تقریباً تمامی کشورهای جهان، علائم تجاری را ثبت و حمایت میکنند هر اداره ملی یا منطقه ای ثبت علامت تجاری، مجموعه ای از اطلاعات علامتهای تجاری ثبت شده را نگهداری می کنند که شامل اطلاعات کامل درخواستی برای تمام علائم ثبت شده، تمدید شده، جستجوها و اعتراضات توسط اشخاص ثالث، می باشد. لیکن تأثیر ثبت اين علائم محدود به کشور يا قلمرو مورد نظر می شود.

به منظور اجتناب از نیاز به ثبت علامت تجاری بطور جداگانه در هریک از سازمانهای ملی یا منطقه ای ثبت علائــم، سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO سیستمی را جهت ثبت بین المللی علائم تجاری ايجاد كرده است. این سیستم تحت موافقتنامه و پروتکل مادرید که ثبت بین المللی علائم را در برمیگیرند اداره میگردد. هرشخصی که بطریقی (به لحاظ ملیت، اقامت و یا استقرار بنگاه صنعتی یا تجاری) به یک کشور طرف قرارداد و به یکی یا هردو معــــاهده مذکور مرتبط باشد، میتواند با ثبت یا درخواست ثبت علامت تجاری خود در اداره ثبت علائم تجاری آن کشور از مزایای ثبت بین المللی که تأثیر آن در همه یا برخی از دیگرکشورهای عضو سیستم مادریداست برخوردار گردد.

 

مزایای استفاده سیستم ثبت بین المللی علائم تجاری (سیستم مادرید)

بموجب مقررات ثبت بین المللی علائم تجاری (سيستم مادريد)، علامت با توجه به قوانين داخلي هركشور مورد بررسي قرارميگيرد وسپس وارد طريق بين المللي خود ميشود يعني ثبت بين المللي علائم تجاري درمرحله اول با ثبت ملي دراداره كشور مبداء صورت مي گيرد وسپس بصورت اتوماتيك با تعيين كشورهاي مورد نظردرسطح بين المللي انجام ميشود امتيازاين سيستم اينست كه متقاضي با تسليم يك اظهارنامه بين المللي از طریق اداره مالکیت صنعتی به وایپو ميتواند درصورت تمايل در85 كشورعضو موافقتنامه و پروتکل مادرید يا تعدادي ازآنها بسته به انتخاب خود حمايت ازعلامت تجاري خود را درخواست وكسب نمايد.

بنابراين مزيت استفاده از آن در ساده، ارزان و موثربودن آن ميباشد يعني تنها بوسيله يك تقاضانامه بين المللي واحد به يك زبان (فرانسه، انگليسي یا اسپانیولی) و پرداخت يك تعرفه به فرانك سوئيس، تحصيل و تامين حمايت ازعلائم تجارتي يا خدماتي دركشورهاي تعيين شده در فرم درخواست ميسرميگردد. همچنين درصورتيكه هرگونه تغييري درعلامت ثبت مبداء ازطرف دارنده آن صورت گيرد ازقبيل تغييرنام، آدرس، مالكيت، تمديد وغيره ميتوان با تكميل فرمهاي مربوطه و پرداخت هزينه اي اندك تغييرات مزبور را درسطح بين المللي اعمال نمود.

ديگراينكه اداره مبدا نيز از انجام طبقه بندي كالاها وخدمات و انتشارعلائم درروزنامه رسمي كشورمتبوع خويش بي نيازاست. درواقع ثبت بين المللي مجموعه اي ازثبتهاي ملي طبق مقررات داخلي هر كشور تعيين شده، ميباشد.

اسامی کشورهای عضو سیستم ثبت بین المللی مادرید :

سان مارینو-ماداگاسکار-ایران-جمهوری چک- آنتیگوا و باربادو- سائوتومه و پرینسپ- مقدونیه- ایسلند-آلمان-آلبانی-سوریه- مغولستان- ایتالیا-دانمارک- ارمنستان- سوازیلند-موزانبیک- ژاپن- الجزیره- بن ایر-تاجیکستان- نامیبیا -کنیا-استونی-اتریش- ترکمنستان- نروژ قرقیزستان مصر-استرالیا  -ترکیه-عمان-کره جنوبی-اتحادیه اروپا-آذربایجان -اکراین - لهستان کره شمالی- اسپانیا- بوسنی و هرزه گوین-آمریکا-پرتغال-قزاقستان-فنلاند-بلغارستان-ازبکستان- رومانی- لیختن اشتاین- فرانسه- بحرین-زامبیا-صربستان-لیبریا-انگلستان-یونان-کوراکائو-روسیه-لسوتو-گرجستان-بوتسوان-سینت-مارتین-سودان-لیتونی-غنا-بنلوکس-ویتنام-سوئد-لتونی-یونان-بلاروس-سنگاپور-موروک-کرواسی--سوئیس-اسلوونی-موناکو-مجارستان --چین اسلوواکیمولداوی--ایرلند-کوبا-سیراالئونمونته نگرو قبرس

عناوین کلاس های ثبت برند:

کلاس ۱ ثبت برند- مواد شیمیایی که در صنعت عکاسی، و همچنین در کشاورزی، باغبانی و جنگلداری ،رزین مصنوعی و