Logo
Knowledge base
London Chamber Knowledge base
Logo
راهنمای مهاجرت به ترکیه

کشور ترکیه با توجه به اهدافی که متقاضیان اقامت در این کشور دارند، انواع ویزای ترکیه را در نظر گرفته است. هر کدام از این ویزاهای ترکیه دارای شرایط خاصی بوده و متقاضیان آنها باید واجد شرایط تعیین شده باشند. در غیر این صورت مدارک و درخواست آنها مورد تأیید قرار نگرفته و نمی‌توانند به این کشور سفر کرده و در آنجا اقامت کنند.  ویزای ترکیه از سوی وزارت امور خارجه ترکیه و سفارت‌‌ها و کنسولگری‌هایش در سراسر دنیا صادر می‌شود. از سال 2018، ترکیه برای 78 کشور ورود بدون ویزا را مجاز کرده استشهروندان کشورهای جمهوری اسلامی ایران، آرژانتین، برزیل، جمهوری چک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، ژاپن، اردن، کویت، لبنان، مالزی، نیوزیلند، قطر، سنگاپور، کره جنوبی، سوئد و سوئیس از جمله کشورهایی هستند که می‌توانند بدون داشتن ویزای ترکیه 90 روز در این کشور اقامت کنند. ایرانیان می‌توانند بدون داشتن ویزا و فقط با داشتن پاسپورت معتبری که حداقل 6 ماه از تاریخ اعتبار آن باقی مانده است، به کشور ترکیه سفر کنند و به مدت 90 روز ( حدود سه ماه ) در این کشور اقامت داشته باشند. 

 

                                   

 

شرایط اخذ ویزای ترکیه

سیستم در خواست الکترونیکی ویزا (E-Visa) از سوی دولت ترکیه در 17 آوریل 2013 راه اندازی شد. این سیستم به بازدیدکنندگانی که به ترکیه سفر می کنند این امکان را می دهد که به راحتی ویزای الکترونیکی خود را در عرض سه دقیقه از طریق وب سایت www.evisa.gov.tr دریافت کنند. دریافت ویزای الکترونیکی در تمام 24 ساعت به بسیاری از زبان ها، در هرجا که اتصال اینترنتی وجود دارد امکان پذیرش است.

متقاضیان می توانند پس از تکمیل اطلاعات مورد نیاز همچون اطلاعات شناسنامه، پاسپورت و تاریخ سفر و پرداخت هزینه ویزا به صورت آنلاین ویزای خود را دریافت کنند.

لطفا توجه داشته باشید که ویزای الکترونیکی تنها زمانی معتبر است که هدف از سفر گردشگری یا تجاری باشد و انواع ویزاهای دیگر مانند کار، تحصیل، توسط سفارت ها یا کنسولگری های ترکیه صادر می شود.

خارجی هایی که با ویزای فرودگاهی و evisa، با معافیت ویزایی برای مقاصد گردشگری وارد ترکیه می شوند و مایل به اقامت بیش از 90 روز /هر 180 روز یک بار هستند، برای اقامت قانونی و طولانی تر در ترکیه باید کارت شناسایی و مجوز اقامت ترکیه را دریافت کنند. درخواست اقامت در ترکیه به صورت آنلاین انجام می شود.

درخواست ها از طریق سیسم آنلاین "دپارتمان مهاجرت" انجام می شود. پس از ثبت درخواست، سیستم تاریخ ملاقات را مشخص کرده،تاریخ و ساعت قرار از طریق ایمیل ارسال می شود. سپس متقاضی تمام مدارک مورد نیاز را در قرار ملاقات جمع آوری و ارائه می کند.پس از تایید درخواست، اجازه اقامت به آدرس متقاضی پست می شود. بسته به محل درخواست و حجم کاری اداره مهاجرت مربوطه، این پروسه ممکن است بین 2 تا 6 ماه طول بکشد.

کشور ترکیه با توجه به اهداف و علت سفر به این کشور، انواع ویزا با مدت‌زمان اعتبار مختلف، برای متقاضیان صادر می‌کند. در زیر به انواع ویزای ترکیه اشاره می‌کنیم:

ویزای کوتاه‌مدت: برای توریست‌ها و گردشگران صادر می‌شود.

ویزای تک‌ورودی: افراد با گرفتن این ویزا یک‌بار برای ورود به خاک ترکیه مجاز هستند و تنها به‌مدت ۹۰ روز می‌توانند در ترکیه بمانند.

ویزای چندورودی: معمولا برای افرادی صادر می‌شود که متقاضی مهاجرت به ترکیه هستند. متقاضی با گرفتن این ویزا می‌تواند چندین‌بار به کشور ترکیه واردشده و هربار به‌مدت ۹۰ روز در ترکیه بماند. مدت ‌اعتبار این ویزا ۵ سال است.

ویزای ترانزیت: متقاضی با گرفتن این ویزا اجازه سفر به نقاط مختلف کشور ترکیه و محدوده آن را خواهد داشت. انواع ویزای ترانزیت ترکیه برای شرکت در مسابقه‌های ورزشی، فرهنگی، هنری، همایش‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی صادر می‌شود. با گرفتن ویزای ترکیه، سفر به قبرس شمالی نیز ممکن است.

ویزای توریستی: ترکیه یکی دیگر از انواع ویزای ترکیه است. افرادی که قصد دارند برای مسافرت و گردش به ترکیه سفر کنند بايد ویزای توریستی ترکیه بگيرند. این نوع ویزا نیز نوعی ویزای فرودگاهی است که در فرودگاه به متقاضی داده می‌شود؛ البته فرد بايد مدارک لازم را به همراه خود داشته باشد. پر کردن فرم درخواست ویزای آنلاین، دادن گواهی تمکن مالی و بیمه مسافرتی و همچنین دادن گذرنامه معتبر تا ۶ ماه اعتبار، مدارکی است که باید ارائه شود. ویزای توریستی به‌صورت لیبل‌دار نیز صادر می‌شود. مراحل گرفتن ویزای الکترونیکی بسیار ساده و به‌صورت آنلاین است. ویزای توریستی ترکیه معمولا ۹۰ روز اعتبار دارد. متقاضی بعد از ورود به خاک ترکیه، بايد قبل از اتمام اعتبار ویزا خاک این کشور را ترک کند. همان‌طور که اشاره شد اتباع ایرانی برای ورود توریستی به خاک ترکیه نیاز به ویزا ندارند.

علاوه بر اين، ترکيه انواع ویزا با هدف‌های مختلف سفر به متقاضیان می‌دهد. یکی دیگر از انواع ویزاهای ترکیه، ویزای درمانی است. این نوع ویزا به‌نوعی ویزای فرودگاهی بوده و به‌محض ورود به این کشور صادر می‌شود. اسناد و مدارک لازم برای گرفتن این ویزا به شرح زیر است:

مدارک هویتی و گذرنامه معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار؛

دادن بلیت رفت‌وبرگشت و بیمه درمانی؛

رزرو هتل در ترکیه؛

دادن نامه پذیرش از یکی از بیمارستان‌های ترکیه؛

داشتن گواهی تمکن مالی و گواهی پرداخت هزینه‌های بیمارستان.

یکی دیگر از انواع ویزاهای ترکیه، ویزای ترانزیت است. تمام افرادی که قصد دارند در طول سفر خود از ترکیه عبور کنند باید ویزای ترانزیت داشته باشند. ویزای ترانزیت به دو صورت الکترونیکی و لیبل‌دار صادر می‌شود.

ویزای همراه یکی از انواع ویزاهای ترکیه است. این نوع ویزا برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال افرادی صادر می‌شود که ویزای تحصیلی، کار یا سرمایه‌گذاری ترکیه را دریافت کرده‌اند.

یکی دیگر از راه‌های ورود و سفر به ترکیه از راه مرزهای زمینی است. کشور ترکیه بیش از ۵۰۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک با ایران دارد که بخش زیادی از آن کوهستانی و صعب‌العبور است. سه مرز زمینی برای ورود به کشور ترکیه وجود دارد که مرز سرو و مرز بازرگان و مرز رازی را دربرمی‌گیرد. ساکنان شهرهای شمال غربی کشورمان برای سفر به ترکیه اغلب از این مرزها استفاده می‌کنند. برای ورود به ترکیه از طریق مرز زمینی نیاز به ویزای ترکیه است و تفاوتی با مرز دریایی و هوایی ندارد. هزینه صدور ویزای ترکیه به‌صورت زمینی نیز تفاوتی با دیگر روش‌ها ندارد.

.جهت دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط مهاجرت به ترکیه با مشاوران واحد بین الملل سهاطوس تماس حاصل فرمایید